De laagste rentestanden van het land laagste hypotheekrente


De laagste rentestanden van het landlaagste hypotheekrented

Veel mensen kijken alleen naar de hypotheekrente wanneer ze een hypotheek gaan afsluiten. Hoe lager de rente is, hoe lager de maandlasten zijn. Logischer dan dat kan het niet worden voor veel mensen. Is het echter ook daadwerkelijk waar? En als het klopt? Waar vind je dan de laagste rentestanden van Nederland? Bij welke bank, tussenpersoon of geldverstrekker moet je zijn? Het is een vraag welke vele Nederlanders zichzelf stellen bij het afsluiten van een hypotheek. Laten we je meer vertellen over de mogelijkheden.

Hoe vind je de laagste rente?

In onderstaande tabel kunt u de Actuele hypotheekrentes vergelijken?  U kunt in één oogopslag zien welke bank de laagste rente aanbiedt. Hier kunt u direct hypotheekoffertes opvragen. Vul slechts één keer uw gegevens in en ontvang daarna van álle geselecteerde banken een offerte. Besparen op je hypotheek? Vraag offertes aan voor een goedkopere hypotheek!

Is de rente de grootste bepalende factor bij lage maandlasten?

Natuurlijk kunnen we zeggen, dat dit het geval is. Het klinkt logisch. Zeker nu de hypotheekvormen beperkt zijn tot een handvol eenvoudige hypotheeksoorten. We kunnen er dus ver in meegaan, dat de maandlasten van een hypotheek voor het grootste dele bepaald worden door de hoogte van de hypotheekrente. Er is echter nog wel meer! Er zijn een aantal factoren welke roet in het eten kunnen gooien. Wat?

Er is echter meer!

Het is belangrijk om niet alleen naar de laagste rente te kijken. Kijk ook naar jouw persoonlijke situatie. Voldoe je wel aan de eisen van de bank met de laagste rentestanden? Krijg je dan wel een hypotheek? En wat zijn de voorwaarden? Moet je een boete betalen wanneer je de hypotheek gaat oversluiten? Of zijn er andere zaken waardoor het toch minder aantrekkelijk wordt? Het is goed om op alle zaken te letten! Staar je niet blind op de laagste rentestand alleen.

De overlijdensrisico verzekering

Er is nog veel meer dan alleen de rente. Een bank of geldverstrekker zal namelijk ook zekerheid willen bij overlijden. Er zijn dan waarschijnlijk geen inkomsten meer om de maandlasten mee te betalen of vallen voor een deel weg. Wanneer je een hoge premie betaalt voor de orv (overlijdens risico verzekering) dan is het zo dat de maandlasten omhoog knallen.

Vaak kun je zelf de verzekeraar kiezen waar je de orv wilt afsluiten. Het kan echter wel zo zijn, dat het te verzekeren deel van de hypotheek bij geldverstrekker A hoger is dan bij geldverstrekker B. Hierdoor kunnen je maandlasten ondanks een zeer lage rente nog hoger zijn dan bij een hogere rente. Zeker wanneer je de fiscale voordelen erbij gaat halen. Door de hypotheekrente aftrek kan een hoger rente nog aantrekkelijk zijn.

De hoogte van het aflossingsvrije deel

Hetzelfde geldt voor het aflossingsvrije deel van een hypotheek. Wanneer je een groter deel moet aflossen dan zal je ook meer hypotheekaflossing moeten betalen iedere maand. Hier is niets aftrekbaar van voor de belasting. Hierdoor gaan de maandlasten omhoog. Houd hier rekening mee.