De Nationale Hypotheek Garantie


De Nationale Hypotheek Garantie

Uniek in ons land is natuurlijk de Nationale Hypotheek Garantie. Het is een garantie voor de banken en ook voor de consument om een goede hypotheek af te sluiten. In 2017 is het maximale bedrag wat je aan hypotheek kunt krijgen in combinatie met de Nationale Hypotheek garantie 245.000 euro. Hier boven op kunt u vaak nog extra geldt krijgen voor energiebesparende maatregelen. Denk hierbij aan zonnepanelen en extra isolatie van de woning.

Waarom voor de NHG kiezen?

De belangrijkste reden voor veel mensen om voor de NHG (Nationale Hypotheek Garantie) te kiezen is simpelweg de lagere rente. Je krijgt namelijk een rente korting van 0,2 tot 0,3 procent ten opzichte van de normale rente bij een bank of geldverstrekker. Logisch, aangezien de bank nu ook bij de NHG kan aankloppen, wanneer de klant niet betaald. Ze hebben extra zekerheden en kunnen hierdoor een rentekorting weggeven. Het is fijn en goed om hier optimaal gebruik van te maken.

Er zijn echter nog meer voordelen

Wanneer je namelijk niet meer de hypotheek kunt betalen zal De Nationale Hypotheek Garantiede NHG alles afwikkelen met je bank. Een mogelijke restschuld bij een gedwongen verkoop wordt door hun betaald. Door tal van situaties kan het zo zijn, dat je de maandlasten niet meer kunt betalen. Denk hierbij aan ontslag, arbeidsongeschiktheid en ook bij een scheiding.

Het zijn situaties waarvoor de NHG begrip heeft en je zal ondersteunen. Natuurlijk is het belangrijk om niet tot het laatste moment te wachten en om in te grijpen. Meldt de problemen waarmee je kampt bij hun om samen erger te voorkomen.

De kosten van de NHG

ER zijn wel kosten waar j rekening mee moet houden. U betaalt een premie van 1% over de hele hypotheeksom. Hoewel dit hoog is, is het ook fiscaal aftrekbaar. Tevens ontvang je een lagere hypotheekrente. Hierdoor verdien je deze premie weer terug. Iets wat natuurlijk wel aantrekkelijk is.

Op de lange termijn ben je beter af met NHG.

Natuurlijk moet je wel in aanmerking komen voor de NHG en geen hogere hypotheek hebben dan 245.000 euro (met mogelijk extra geld voor energie besparende maatregelen). Ontdek de mogelijkheden voor jouw hypotheek samen met een hypotheekadviseur.

Wil jij jouw huidige hypotheek omzetten naar een hypotheek met NHG?

Wanneer je jouw hypotheek wilt veranderen naar een hypotheek met NHG dan kan dit vaak bij je eigen bank. Wel zal je een verbouwing moeten uitvoeren. Een verbouwing van een euro (in theorie) is hiervoor al voldoende. Ook hier is het slim om met je hypotheekadviseur in gesprek te gaan. Je kunt dan ontdekken wat er mogelijk is bij jouw persoonlijke situatie.

Ook is het mogelijk om een hypotheek af te sluiten zonder hypotheekadviseur, bent u een starter dan wordt dit niet aangeraden.