Hoe kies je een goede hypotheekadviseur?


Hoe kies je een goede hypotheekadviseur?

Vandaag de dag kun je uivele verschillende mogelijkheden kiezen om een goed hypotheekadvies te krijgen. De cowboys zijn grotendeels uit de markt verdwenen. Hierdoor is er alleen nog maar kwaliteit overgebleven. Het komt natuurlijk vooral, doordat de beloningen zijn verandert. Je weet precies wat je moet betalen en de consument betaalt nu het advies. Het komt niet meer uit beloning van de geldverstrekker of verzekeraar. Het is sinds 2013 al het geval. Hoe kies je nu echter een goede hypotheekadviseur? Ga je naar een bank of naar een tussenpersoon of onafhankelijke hypotheekadviseur? Laten we de mogelijkheden met je bespreken.

De bank en een goed advies

Het is voor veel mensen logisch om naar hun eigen bank te gaan om daar een hypotheek af te sluiten. Ze kiezen voor betrouwbaarheid, herkenbaarheid en vertrouwen. Het is niet vreemd. Veel mensen geeft het rust in hun koppie en ze weten, dat ze kunnen rekenen op een goede hypotheek. Het is begrijpelijk, maar is het ook slim? Is hun bank de enige betrouwbare partij? En zijn de voordelen zo groot, dat ze nergens anders hoeven te kijken?

Wanneer je kijkt naar de rentestanden van de banken dan zie je eigenlijk vooral, dat ze een stuk hoger zijn dan de rest. Ze weten, dat ze niet met prijskopers te maken hebben blijkbaar. Soms is het ook niet aantrekkelijk om de goedkoopste te zijn. Voor jouw portemonnee is het echter slimmer om wat verder te kijken. Een bank biedt vaak alleen hun eigen smaakje aan en niet die van anderen. Het is daarom slimmer en beter om ook bij andere geldverstrekkers in de keuken te kijken. Bij een tussenpersoon of onafhankelijke hypotheekadviseur is dit mogelijk.

De onafhankelijke hypotheekadviseur

Wanneer je naar een onafhankelijke tussenpersoon of hypotheekadviseur gaat dan weet je, dat ze naar jouw situatie kijken. Ze kijken niet wat ze kunnen aanbieden. Ze kijken wat het beste bij jou past. Het hoeft niet per se de laagste rente te zijn. Het kan ook gaan om hypotheekadviseureen hogere rente, die toch de hypotheek rond krijgt op basis van jouw inkomen en persoonlijke situatie. Ze hebben veel meer te bieden. Niet alleen kunnen ze een lage rente bieden voor jouw persoonlijke situatie. Ze kunnen vaak ook meer aanbieden voor jouw persoonlijke situatie. Een hogere verstrekking in de vorm van meer hypotheekgeld. Of wel een hypotheek ondanks je bkr notering of geldlening. Het is goed om hier niet aan voorbij te gaan. Waar een bank nee moet verkopen zijn er bij een onafhankelijke tussenpersoon soms mogelijkheden. Veel banken zijn trouwens niet opgenomen in het assortiment van de onafhankelijke tussenpersonen.

Waar kun je het beste voor kiezen?

Het beste is het om verder te kijken dan je neus lang is. Kijk bij een bank, ga naar een onafhankelijke tussenpersoon of hypotheekadviseur. Maak de balans op en kies dan voor een van deze twee partijen. Het is afhankelijk van jouw situatie wat het beste is voor jou. Kies op basis van wat goed voor jou is en niet specifiek voor een van de twee om de voordelen of de nadelen.

Hypotheekadvies Finzie